Hakkımızda

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu; Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri bölümünde yer alan Aşçılık programı, turizm sektörünün ihtiyacı olan Türk ve Dünya mutfağında çalışabilecek bilgi ve beceriyle donanmış mesleki bilgiye sahip, gerektiğinde kendi işyerini kurup yönetebilecek kişiler yetiştirmeyi amaçlar. Programda okuyan öğrencilere; beceri ve yaratıcıklarını geliştirebilecekleri eğitim müfredatı belirlenmiştir. Hijyen ve sanitasyon,  tabak sunum ve teknikleri, beslenmenin temel ilkeleri gibi teorik bilgilerin yanı sıra temel mutfak uygulamaları, dünya mutfakları, Türk mutfağı ve yöresel mutfaklara ilişkin uygulamalı eğitimler verilmektedir. 
Programdan mezun olan öğrenciler, turizm sektöründeki konaklama işletmeleri ve yiyecek-içecek işletmelerinin mutfak bölümlerinde nitelikli eleman olarak görev alabilirler. Başta meslek liseleri olmak üzere diğer kamu kurumlarına ait meslek edindirme kurslarında usta öğretici olarak görev alabilirler. DGS ile lisans ve sonrasında lisansüstü eğitim ile akademik gelişimlerine devam ederek üniversitelerin ilgili bölümlerinde akademik personel olarak ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı meslek liselerinde öğretmen olarak görev alabilirler. Yiyecek İçecek sektöründe ve diğer alanlarda sahip olduğu Türk ve Dünya mutfağı bilgi ve becerisiyle girişimci olarak kendi işletmelerini açabilir ve yönetebilirler.
Programa ilgi duyan öğrenciler, ÖSYM Başkanlığınca Yapılan Temel Yeterlilik Testi (TYT)'ne girmeleri ve "Aşçılık" için yeterli puan almaları halinde programa yerleştirileceklerdir.


Öğr. Gör. SÜMEYYE DALAGAN
Güncelleme : 5.07.2022 15:45:33